Sajtos-tejfölös csirkemell gombával rétegezve
Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 75 dkg gomba
- 1 nagy pohár tejfel
- 50 dkg trappista sajt
- 1-2 nagy fej hagyma
- kevés olaj
- fűszerek
- kakukkfű
- petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemellet felcsíkozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, a gombát szeletekre vágjuk. Először a csirkemellet megpároljuk és kevés lisztben megforgatjuk. Egy tűzálló tál aljára a csirkemellcsíkok felét eligazítjuk, majd sajtot és tejfelt teszünk rá, ezt követően halmozzuk a gombát és a felkarikázott hagymát a húsra. Majd ismét sajtot és tejfelt teszünk az ételre és az egészet a maradék csirkemellel betakarjuk és a párolás során keletkezett lével leöntjük úgy, hogy ne lepje el, csak kb. az edény feléig érjen a lé. Végül ismét tejfel és sajt következik. Zárásként kb. fél órára a sütőbe tesszük. Mind rizzsel, mind hasábburgonyával nagyon ízletes.
Hasonló receptek
Csirkemáj bundában
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkemell filé sonkában
Húsétel, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes
Spenótos-rákos torta
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes