Sajtos-tejfölös csirkemell gombával rétegezve
Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 75 dkg gomba
- 1 nagy pohár tejfel
- 50 dkg trappista sajt
- 1-2 nagy fej hagyma
- kevés olaj
- fűszerek
- kakukkfű
- petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemellet felcsíkozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, a gombát szeletekre vágjuk. Először a csirkemellet megpároljuk és kevés lisztben megforgatjuk. Egy tűzálló tál aljára a csirkemellcsíkok felét eligazítjuk, majd sajtot és tejfelt teszünk rá, ezt követően halmozzuk a gombát és a felkarikázott hagymát a húsra. Majd ismét sajtot és tejfelt teszünk az ételre és az egészet a maradék csirkemellel betakarjuk és a párolás során keletkezett lével leöntjük úgy, hogy ne lepje el, csak kb. az edény feléig érjen a lé. Végül ismét tejfel és sajt következik. Zárásként kb. fél órára a sütőbe tesszük. Mind rizzsel, mind hasábburgonyával nagyon ízletes.
Hasonló receptek
Borzas csirkemell 2
Húsétel, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes, Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély
Kefirben párolt ponty
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gyomorfekély, Gluténmentes
Sajtos-tejfölös tepsiben sült csirkemell
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes