Sajtos-tejfölös csirkemell gombával rétegezve
Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 75 dkg gomba
- 1 nagy pohár tejfel
- 50 dkg trappista sajt
- 1-2 nagy fej hagyma
- kevés olaj
- fűszerek
- kakukkfű
- petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemellet felcsíkozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, a gombát szeletekre vágjuk. Először a csirkemellet megpároljuk és kevés lisztben megforgatjuk. Egy tűzálló tál aljára a csirkemellcsíkok felét eligazítjuk, majd sajtot és tejfelt teszünk rá, ezt követően halmozzuk a gombát és a felkarikázott hagymát a húsra. Majd ismét sajtot és tejfelt teszünk az ételre és az egészet a maradék csirkemellel betakarjuk és a párolás során keletkezett lével leöntjük úgy, hogy ne lepje el, csak kb. az edény feléig érjen a lé. Végül ismét tejfel és sajt következik. Zárásként kb. fél órára a sütőbe tesszük. Mind rizzsel, mind hasábburgonyával nagyon ízletes.
Hasonló receptek
Töltött túrópalacsinta
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Parajos sertésszelet mozzarellával
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tejszines sajtos csirkemell
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes