Sajtos-tejfölös csirkemell gombával rétegezve

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 75 dkg gomba
  • 1 nagy pohár tejfel
  • 50 dkg trappista sajt
  • 1-2 nagy fej hagyma
  • kevés olaj
  • fűszerek
  • kakukkfű
  • petrezselyem

Elkészítés:

A csirkemellet felcsíkozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, a gombát szeletekre vágjuk. Először a csirkemellet megpároljuk és kevés lisztben megforgatjuk. Egy tűzálló tál aljára a csirkemellcsíkok felét eligazítjuk, majd sajtot és tejfelt teszünk rá, ezt követően halmozzuk a gombát és a felkarikázott hagymát a húsra. Majd ismét sajtot és tejfelt teszünk az ételre és az egészet a maradék csirkemellel betakarjuk és a párolás során keletkezett lével leöntjük úgy, hogy ne lepje el, csak kb. az edény feléig érjen a lé. Végül ismét tejfel és sajt következik. Zárásként kb. fél órára a sütőbe tesszük. Mind rizzsel, mind hasábburgonyával nagyon ízletes.

Hasonló receptek

Csirkemáj bundában

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Csirkemell filé sonkában

Húsétel, Könnyű

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes

Spenótos-rákos torta

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: