Márványsajtos burgonya krém leves
Hozzávalók:
- 40 dkg burgonya
- 2 szál zellerszár
- 5 dkg póréhagyma
- 1 dl tejszín
- 5 dkg márvány sajt
Elkészítés:
A burgonyát, a zellert és a póréhagymát nagyjából egyforma darabokra várjuk. Sós vízben feltesszük főni és ha minden zöldség megfőtt, akkor az egészet összeturmixoljuk. Tejszínnel dúsítjuk, fehérborssal ízesítjük. Ha ezután túlságosan sűrű, 1 dl vízzel még fel lehet hígítani. Tálaláskor morzsoljuk a forró leves közepére a márványsajtot. Nagyon finom.
Hasonló receptek
Májgombócleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkés sóskaleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes
Fokhagymás csirkeleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes