Sonkás spenót

Ételtípus: Szósz Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg főtt
  • füstölt sonka
  • 2 tojás
  • 1 kis fej hagyma
  • 30 dkg friss parajlevél
  • 2 evőkanál tej
  • 2 evőkanál reszelt sajt
  • vaj
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés:

Sonkás spenót 20 dkg főtt, füstölt sonka, # 2 tojás, # 1 kis fej hagyma, # 30 dkg friss parajlevél, # 2 evőkanál tej, # 2 evőkanál reszelt sajt, # vaj, # só, # reszelt szerecsendió Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és megpirítjuk. A megtisztított parajt megmossuk, nagyobb darabokra tépdessük és a sonkához adjuk. Lefedve megpároljuk. A keletkezett nedvességet elpárologtatjuk, majd a sonkás spenótot leöntjük a tejjel elkevert tojással. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Fedő alatt 2 percig sütjük, majd meghintjük a reszelt sajttal. Párolt rizzsel körítjük.

Hasonló receptek

Sajtszószos spenót

Szósz, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Pizza szósz

Szósz, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Házi pesto

Szósz, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: