Sonkás spenót
Hozzávalók:
- 20 dkg főtt
- füstölt sonka
- 2 tojás
- 1 kis fej hagyma
- 30 dkg friss parajlevél
- 2 evőkanál tej
- 2 evőkanál reszelt sajt
- vaj
- só
- reszelt szerecsendió
Elkészítés:
Sonkás spenót 20 dkg főtt, füstölt sonka, # 2 tojás, # 1 kis fej hagyma, # 30 dkg friss parajlevél, # 2 evőkanál tej, # 2 evőkanál reszelt sajt, # vaj, # só, # reszelt szerecsendió Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és megpirítjuk. A megtisztított parajt megmossuk, nagyobb darabokra tépdessük és a sonkához adjuk. Lefedve megpároljuk. A keletkezett nedvességet elpárologtatjuk, majd a sonkás spenótot leöntjük a tejjel elkevert tojással. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Fedő alatt 2 percig sütjük, majd meghintjük a reszelt sajttal. Párolt rizzsel körítjük.
Hasonló receptek
Sajtszószos spenót
Szósz, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Pizza szósz
Szósz, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Házi pesto
Szósz, Közepes
Diabetikus, Cukormentes