Sajtspíz
Hozzávalók:
- többféle sovány sajt
- burgonyakeményítő
- burgonyapehely
- kaliforniai paprika
- friss rozmaring
- olívaolaj
- cukkíni
- gomba
- tojás
Elkészítés:
A sajtot kb. 4x4x1 cm-es lapkákra vágjuk, duplán panírozzuk (kétszer burgonyakeményítőbe, tojásba, majd burgonyapehelybe forgatjuk) és kirántjuk. Egy cukkínit nem túl vékonyan felkarikázunk, pár darab kisebb gombafejet megmosunk és egy jókora kaliforniai paprikából a sajthoz hasonló méretű darabokat vágunk. A zöldségeket kevés olívaolajjal permetezve sütőben kisütjük, majd pár perc után átfordítjuk a másik oldalukra. Ekkor jól megszórjuk friss rozmaringgal és pár perc alatt készre sütjük. Ha kész, akkor az egészet bambusznyársakra felfűzzük: gomba, sajt, cukkíni, paprika, stb., így tesszük a tányérra. Párolt rizs való mellé kis petrezselyemmel megszórva. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Gombával töltött burgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Húsvét-utáni zöldséges torta
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gyomorfekély
Vadas karfiol
Vegetáriánus, Közepes
Epebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes