Sajtspíz

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Csontritkulás, Laktózmentes, Hasnyálmirigy, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • többféle sovány sajt
  • burgonyakeményítő
  • burgonyapehely
  • kaliforniai paprika
  • friss rozmaring
  • olívaolaj
  • cukkíni
  • gomba
  • tojás

Elkészítés:

A sajtot kb. 4x4x1 cm-es lapkákra vágjuk, duplán panírozzuk (kétszer burgonyakeményítőbe, tojásba, majd burgonyapehelybe forgatjuk) és kirántjuk. Egy cukkínit nem túl vékonyan felkarikázunk, pár darab kisebb gombafejet megmosunk és egy jókora kaliforniai paprikából a sajthoz hasonló méretű darabokat vágunk. A zöldségeket kevés olívaolajjal permetezve sütőben kisütjük, majd pár perc után átfordítjuk a másik oldalukra. Ekkor jól megszórjuk friss rozmaringgal és pár perc alatt készre sütjük. Ha kész, akkor az egészet bambusznyársakra felfűzzük: gomba, sajt, cukkíni, paprika, stb., így tesszük a tányérra. Párolt rizs való mellé kis petrezselyemmel megszórva. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Gnocchi articsókás krémmel

Vegetáriánus , Közepes

Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csicsóka gomolyasajttal

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Téli rakottas

Vegetáriánus, Közepes

Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: