Tepsis csirkemell
Hozzávalók:
- 3-4 fél csirkemellfilé
- 800 g fagyasztott hasábburgonya
- 1 fej hagyma
- 100 g füstölt-főtt császárszalonna csík
- 200 g laskagomba
- 100 g Pannónia sajt
- fűszerek: borsos grill
- ételízesítő
- só
- morzsolt bazsalikom
- olaj
Elkészítés:
A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük, kiklopfoljuk és befűszerezzük. Fél óra múlva forró olajon hirtelen átsütjük a húst, majd félretesszük. A császárszalonnát csíkokra vágjuk és kissé megsütjük, majd félretesszük. A maradék zsiradékon átpirítjuk a felszeletelt gombát. A fagyasztott burgonyát forró olajban megsütjük, jól lecsöpögtetjük, megsózzuk és egy nagyobb tepsi alján szétterítjük. Egyenletesen elosztjuk rajta a húst, megszórjuk gombával és karikára vágott vöröshagymával, majd a reszelt sajttal. Forró sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt sült szalonnával díszítjük.
Hasonló receptek
Lecsós pulykamell
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Májas sajttekercs
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirke carbonara
Húsétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Keringési problémák, Crohn