Zöldséges hajdina

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg hajdina
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • fél zellergumó
  • 2 evőkanál olaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • (őrölt bors)

Elkészítés:

A hajdinát kevés olajon pirítsuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel és lefedve pároljuk. Az apróra a hagymát egy másik edényben, kevés olajban dinszteljük meg. A megtisztított zöldségeket vágjuk apró kockákra, szórjuk a hagymára, sózzuk, borsozzuk és nagyon kevés vízzel pároljuk meg. Mielőtt elkészülne, szórjuk bele a zöldborsót és amikor minden zöldség puha már, forgassuk össze a megfőtt hajdinával.

Hasonló receptek

Bundázott ráknyárs friss salátalevélen

Előétel, Könnyű

Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtbombak

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Rizzsel töltött póréhagyma

Előétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: