Rakott Burgonya

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 6db tojás
  • 20 dkg krinolin
  • 4 dkg gyulai (gyári szeletelt)
  • 1 pohár tejföl (12%)
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágva sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. 2. Egy tojást nyersen hagyunk, a többit keményre főzzük (érdemes előre megfőzni, mert akkor könnyebben tisztítható, de felhasználhatjuk a húsvéti ?locsolós? tojásokat is). 3. A krinolint és a tojásokat is karikára vágjuk. 4. Kiolajozott tepsibe leterítjük a főtt burgonya felét, rárétegezzük először a főtt tojás karikákat (gyengén megsózzuk), majd a krinolin karikákat, végül a gyulai kolbász szeletkéket, amelyek íze majd a ?hagyományos rakott krumpli? illúzióját adják. 5. Ezután a maradék főtt burgonyát tesszük felső rétegnek. 6. A félretett nyers tojást összekeverjük a tejföllel és a burgonya tetejére simítjuk, majd forró sütőben átsütjük.

Hasonló receptek

Répafőzelék

Egytálétel, Könnyű

Allergia, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vashiány, Crohn, Vesebetegség, Májproblémák, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Legegyszerűbb rakott karfiol

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Lecsós pecsenyekacsamáj

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: