Rakott Burgonya

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 6db tojás
  • 20 dkg krinolin
  • 4 dkg gyulai (gyári szeletelt)
  • 1 pohár tejföl (12%)
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágva sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. 2. Egy tojást nyersen hagyunk, a többit keményre főzzük (érdemes előre megfőzni, mert akkor könnyebben tisztítható, de felhasználhatjuk a húsvéti ?locsolós? tojásokat is). 3. A krinolint és a tojásokat is karikára vágjuk. 4. Kiolajozott tepsibe leterítjük a főtt burgonya felét, rárétegezzük először a főtt tojás karikákat (gyengén megsózzuk), majd a krinolin karikákat, végül a gyulai kolbász szeletkéket, amelyek íze majd a ?hagyományos rakott krumpli? illúzióját adják. 5. Ezután a maradék főtt burgonyát tesszük felső rétegnek. 6. A félretett nyers tojást összekeverjük a tejföllel és a burgonya tetejére simítjuk, majd forró sütőben átsütjük.

Hasonló receptek

Rizses hús törökösen

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gombás-spenótos csirkeszeletek

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombaragu

Egytálétel, Nehéz

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: