Sajtos vitaminsaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg konzerv zöldbab
- 1 csomó retek
- 15 dkg kígyóuborka
- 20 dkg paradicsom
- 15 dkg márványsajt
- 3 evőkanál olaj
- 1 csomó petrezselyem
- 1 citrom
- só
- őrölt bors.
Elkészítés:
A retket és az uborkát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. A sajtot lereszeljük, a petrezselymet finomra vágjuk. Megfelelő nagyságú salátakeverőtálba tesszük a retket és az uborkát. Megsózzuk, majd hideg helyen fél óráig állni hagyjuk. Olajat, citromlét, csipetnyi őrölt borsot, petrezselyemzöldet, a levétől leszűrt zöldbabot, reszelt sajtot, végül cikkekre vágott paradicsomot keverünk hozzá.
Hasonló receptek
Mediterrán burgonyasaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tonhalas paradicsomsaláta
Saláta, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Zöldhagymás reteksaláta joghurtos öntettel
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes