Gombás halfilé

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 kg tengeri halfilé
  • 0,5 kg sampion gomba /erdei is jó/
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg reszelni való sajt

Elkészítés:

A tengeri halfilét felengedem szobahőmérsékleten. A gombát megtisztítom, felaprítom és a megdinsztelt vöröshagymára szórom, ha már megpárolódott, zsírjára sütöm. A ragut ízesítem sóval, borssal, lehet megszórni apróra vágott petrezselyem zölddel. Aki szereti, nyomhat bele 1-2 gerezd fokhagymát is. Elkészítem a besamelmártást ahogy kell. Egy teflon tepsit kikenek olajjal, belefektetem a szeletekre vágott, besózott halat. A szeletekre halmozom a ragut, majd vastagon, szintén szeletenként reszelt sajttal megszórom. Ezután nincs más dolgunk, mint addig sütjük, míg a sajt teteje gusztusosan megpirul.

Hasonló receptek

Tárkonyos májragu

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Savanyú máj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Pelyhes-magos halvagdalt

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: