Gombás halfilé

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 kg tengeri halfilé
  • 0,5 kg sampion gomba /erdei is jó/
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg reszelni való sajt

Elkészítés:

A tengeri halfilét felengedem szobahőmérsékleten. A gombát megtisztítom, felaprítom és a megdinsztelt vöröshagymára szórom, ha már megpárolódott, zsírjára sütöm. A ragut ízesítem sóval, borssal, lehet megszórni apróra vágott petrezselyem zölddel. Aki szereti, nyomhat bele 1-2 gerezd fokhagymát is. Elkészítem a besamelmártást ahogy kell. Egy teflon tepsit kikenek olajjal, belefektetem a szeletekre vágott, besózott halat. A szeletekre halmozom a ragut, majd vastagon, szintén szeletenként reszelt sajttal megszórom. Ezután nincs más dolgunk, mint addig sütjük, míg a sajt teteje gusztusosan megpirul.

Hasonló receptek

Pusztasi csirkemájas

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Májjal töltött tök tárkonyos mártással

Húsétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes

Budapest ragu

Húsétel, Közepes

Hízókúra, Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: