Csirke rókagombával
Hozzávalók:
- 1,2 kg-os csirke
- 50 dkg rókagomba
- 6 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- őrölt bors
- só#A díszítéshez
- petrezselyem (apróra vágott)
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk és 1, 5 dkg vajban addig pároljuk, míg minden nedvesség kijön belőle, majd lecsöpögtetjük, főzőlevét megtartjuk. A csirkét feldaraboljuk és 3 dkg vajban megforgatjuk, sóval, borssal meghintjük. A főzőlével és a húslevessel felöntjük és lefedve puhára főzzük. Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát 1, 5 dkg vajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a gombát és majdnem teljesen puhára pároljuk. A főzés vége előtt 5 perccel a gombát a húshoz adjuk. Amikor kész, a húst és a gombát kivesszük és a főzőléhez keverjük a tejszínt. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk, a szószt külön adjuk mellé.
Hasonló receptek
Káposztás báránysült
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenót főzelék
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csőben sült kemény tojás
Egytálétel, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes