Narancsos sonkasaláta
Hozzávalók:
- 20 dkg gépsonka
- 30 dkg narancs
- 50 dkg zeller#A pácléhez: 2 tojássárgája
- 1 dl olaj
- 2 dkg kovászos uborka
- 1 dl narancslé
- 1 dl tejszín
- 1 teáskanál mustár
Elkészítés:
A narancsot és a zellert meghámozzuk. A narancsot kis kockákra, a zellert finommetéltre, a gépsonkát metéltre daraboljuk. A kovászos uborkát lereszeljük. A zellert forró sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a páclét: a tojássárgából az olajjal majonézt keverünk, hozzáadjuk a reszelt kovászos uborkát, a narancslevet, a mustárt, sózzuk, borsozzuk. Felverjük a tejszínhabot és belekeverjük. Az elkészített pácléhez adagoljuk a feldarabolt anyagokat, s pár órát a hűtőben érleljük.
Egy adag energiatartalma: 484 kcalSzénhidrát: 15,8
Hasonló receptek
Almás burgonyasaláta
Saláta, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Joghurtos cikóriasaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Amerikai gyümölcssaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes