Zöldborsókrémleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 200 g burgonya
  • 2 csokor újhagyma (vagy 2 fej vöröshagyma)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 dl zsírszegény tej
  • 2 g zöldségleves-kocka
  • 400 g zöldborsó
  • petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A felforrósított olajban megfonnyasztjuk a hagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1, 2 l vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Beledobjuk a burgonyát és a borsót és félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük. Botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk. Natúr kukoricapehellyel fogyasztjuk (gyors megoldás zsemlekocka helyett...) Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Savanyú tojásleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Diós szárnyas-krémleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Egyszerű tejleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: