Nyári paprikaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 nagy paprika (piros színű)
  • 2 nagy paprika (sárga)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál marhahúsleves (leveskockából)
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 2 evőkanál tejszín
  • őrölt bors

Elkészítés:

A paprikákat meghámozzuk, kettévágjuk, magjaikat, ereiket eltávolítjuk, húsukat felkockázzuk és 1 evőkanálnyit félreteszünk. A hagymát apróra vágjuk és az olajban üvegesre pároljuk (vigyázzunk, ne kapjon színt!). Hozzáadjuk a paprikakockákat és folyamatosan keverve 5 percig pároljuk. Beleöntjük a marhahúslevest és 1 liter meleg vízzel felengedjük. Sóval, borssal ízesítjük és felforraljuk. Amikor forr, a tüzet mérsékeljük, az edényt lefedjük és 2 percig főzzük. Ekkor turmixoljuk és hozzáadjuk a tejszínt, a pirospaprikát, újrafűszerezzük és összekeverjük. A maradék paprikakockával megszórva tálaljuk.

Hasonló receptek

Cukkini-krémleves

Leves, Könnyű

Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Egyszerű tejleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Nyár végi leves

Leves, Közepes

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: