Nyári paprikaleves
Hozzávalók:
- 2 nagy paprika (piros színű)
- 2 nagy paprika (sárga)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál marhahúsleves (leveskockából)
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 evőkanál tejszín
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A paprikákat meghámozzuk, kettévágjuk, magjaikat, ereiket eltávolítjuk, húsukat felkockázzuk és 1 evőkanálnyit félreteszünk. A hagymát apróra vágjuk és az olajban üvegesre pároljuk (vigyázzunk, ne kapjon színt!). Hozzáadjuk a paprikakockákat és folyamatosan keverve 5 percig pároljuk. Beleöntjük a marhahúslevest és 1 liter meleg vízzel felengedjük. Sóval, borssal ízesítjük és felforraljuk. Amikor forr, a tüzet mérsékeljük, az edényt lefedjük és 2 percig főzzük. Ekkor turmixoljuk és hozzáadjuk a tejszínt, a pirospaprikát, újrafűszerezzük és összekeverjük. A maradék paprikakockával megszórva tálaljuk.
Hasonló receptek
Hamis gulyásleves
Leves, Közepes
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes
Minestrone leves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kelbimbóleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes