Rakott csirke
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 kg burgonya
- 1 csirkemell
- 2 (bőr és csont nélkül) csirkecomb
- 4 paradicsom
- 4 paprika (zöld)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl tejföl
- pirospaprika
- majoránna
- só
Elkészítés:
Tűzálló edény aljára rakunk egy sor vékonyra szeletelt szalonnát, rá egy sor vékony karikákra vágott burgonyát, erre a feldarabolt, megsózott és majoránnával jól beszórt csirkehúst, egy sor vékony karikákra vágott paradicsomot, zöldpaprikát és hagymát. Meghintjük pirospaprikával és ráöntünk 1, 5 dl pirospaprikával elkevert tejfölt. A burgonyával kezdve megismételjük a rétegezést. A tetejére öntjük a maradék tejfölt és sütőben 2 óráig kis lángon pároljuk. Fejes salátát kínálunk mellé.
Hasonló receptek
Paprikás rizses hús
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkecsorba szerb módra
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Tojásmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkehúsos egytál
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes