Rakott csirke

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg burgonya
  • 1 csirkemell
  • 2 (bőr és csont nélkül) csirkecomb
  • 4 paradicsom
  • 4 paprika (zöld)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • pirospaprika
  • majoránna

Elkészítés:

Tűzálló edény aljára rakunk egy sor vékonyra szeletelt szalonnát, rá egy sor vékony karikákra vágott burgonyát, erre a feldarabolt, megsózott és majoránnával jól beszórt csirkehúst, egy sor vékony karikákra vágott paradicsomot, zöldpaprikát és hagymát. Meghintjük pirospaprikával és ráöntünk 1, 5 dl pirospaprikával elkevert tejfölt. A burgonyával kezdve megismételjük a rétegezést. A tetejére öntjük a maradék tejfölt és sütőben 2 óráig kis lángon pároljuk. Fejes salátát kínálunk mellé.

Hasonló receptek

Tökfőzelék

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Shiitake gombás csirke

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos húsfalatok

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: