Csirkeméjjal töltött gomba
Hozzávalók:
- 6 csirkemáj szív nélkül (azt levesbe főzöm)
- 8 alma nagyságú gomba
- 10 dkg reszelt sajt (lehetőleg többféle)
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 1 tojás
- 1 kupica konyak
- késhegynyi pástétomfűszer
- só ízlés szerint.
Elkészítés:
Először elkészítem a tölteléket: a csirkemájakat forrásban lévő vízbe dobom és az újraforrástól számított 3 percig a vízben hagyom, majd lecsöpögtetem és kihűtöm. Közben a tojást habosra verem, összekeverem a konyakkal, a pástétomfűszerrel, a finomra metélt petrezselyemmel, sóval, a tisztított, zúzott fokhagymával, a reszelt sajt felével meg a nagyon apróra vágott (vagy ledarált) csirkemájjal, végül hozzáadom a gombák tisztított, apróra vágott szárát is. A jól megmosott, lecsöpögtetett gombakalapokat - üregükkel felfelé - sütőlemezre rakom egymás mellé és a közepükbe (jó vastagon) töltöm a májas tölteléket. Ami nem fér a gombába, abból kis golyókat formálok és melléteszem. A tetejüket meglocsolom a tejföllel, elosztom rajtuk a hajszálvékony szeletekre vágott füstölt szalonnát. Előmelegített, forró sütőben 20 percig sütöm, majd meghintem a maradék reszelt sajttal és csak addig pirítom, amíg a sajt ráolvad. Sült burgonyát és salátát kínálok mellé.
Hasonló receptek
Májropogós kukoricabundában
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkegombóc
Húsétel, Könnyű
Cukormentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes
Egyszerű marhasült
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes