Sertéssült tejszínes-mustáros almával
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj (csont nélküli)
- 4+3 evőkanál olívaolaj
- 2 alma
- 1 fej vöröshagyma
- 6-8 zsályalevél
- 2 dl tejszín
- 1 csapott evőkanál dijoni magos mustár
- só
- bors
Elkészítés:
Húsklopfolóval kissé ütögessük meg a sertéskarajokat, majd szórjuk be sóval és borssal. Kenjük be olívaolajjal és tegyük pár órára a hűtőbe. A hagymát tisztítsuk meg és a megmosott héjas almával együtt vágjuk kis cikkekre. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel 4 evőkanál olívaolajat, tegyük bele a sertéskarajokat és mindkét oldalát süssük pirosra, utána fedjük le és pároljuk egy kis ideig. Egy másik serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat, adjuk hozzá a hagyma- és almacikkeket. Pár percig pirítsuk erős lángon, majd tépkedjük rá a zsályaleveleket. Ezután öntsük fel a tejszínnel, adjuk hozzá a mustárt. Ízesítsük sóval és kevés borssal. Tegyük bele a karajokat és egy kis ideig pároljuk együtt.
Hasonló receptek
Gombás-sonkás csirkemell
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes
Libamájjal töltött csirkemell fahéjas szilvával
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás máj, mindenféle zöldséggel
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes