Orosz hússaláta
Hozzávalók:
- 40 dkg sült/főtt hús
- 20 dkg ecetes uborka
- főtt
- füstölt nyelv/sonka
- 30 dkg főtt burgonya
- 30 dkg alma
- tartármártás
- 3 főtt tojás
- őrölt bors
- mustár
- citrom
- só
Elkészítés:
A húst, a héjában főtt burgonyát, a meghámozott uborkát, az almát és a főtt tojást egyenletes csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, mustárt, citromlevet adunk hozzá, majd összekeverjük a tartármártással. A tetejére metéltre vágott füstölt nyelvet / sonkát szórunk. Ha kész, pár órát hűtőben érleljük.
Hasonló receptek
Vegyes saláta
Saláta, Könnyű
Vesebetegség, Hasnyálmirigy, Epebetegség, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Májproblémák, Köszvény
Ráksaláta
Saláta, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Narancsos sonkasaláta
Saláta, Könnyű
Cukormentes, Gluténmentes, Mogyorómentes