Zöldségropogós
Hozzávalók:
- 50 g sárgarépa
- 20 g zöldborsó
- 10 g petrezselyemgyökér
- 20 g karfiol
- 5 g apróra vágott petrezselyemlevél
- fél tojás
- 3 g margarin
- 10 g kukoricadara
- 5 g vöröshagyma
- minimális étolaj
- só
Elkészítés:
A megtisztított és leöblített zöldségféléket gőzben vagy gyengén sózott vízben puhára főzzük. Amikor felpuhult, húsdarálón ledaráljuk vagy apró kockára vágva egy tálba tesszük. Ízesítjük sóval, apróra vágott petrezselyemlevéllel, reszelt vöröshagymával, margarinnal, majd hozzákeverjük a tojást és a kukoricadarát. Amikor a masszát már jól összedolgoztuk, vizes kézzel pogácsákat vagy ujjnyi hosszúságú rudacskákat formálunk belőle és olajjal permetezve sütőben pirosra sütjük. Melegen tálaljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Brokkolis sült tészta
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spárga spenótmártással
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Paradicsomos padlizsán
Vegetáriánus, Könnyű
Cukormentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes