Sajtos rakott spárga
Hozzávalók:
- 60 dkg fehér spárga
- 20 dkg zöld spárga
- 1 fokhagymás boursin sajt
- 1 zöldfűszeres boursin sajt
- 2 dl tejföl
- 4 tojás
- só#A sütéshez: vaj
Elkészítés:
A spárgák héját lehúzzuk és forrásban lévő, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük és félretesszük. Kivajazunk egy jénai vagy cserép sütőtálat és a kissé kihűlt spárgát egyenletesen elrendezzük benne. Egy tálban villával összetörjük a sajtot, majd hozzákeverjük a tejfölt, a felvert tojásokat és megsózzuk. Ráöntjük a spárgára és forró sütőben 25 percig sütjük.
Hasonló receptek
Parmezános grillezett padlizsán
Vegetáriánus, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótgombóc
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenóttal töltött túrótortácskák
Vegetáriánus, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes