Spanyol tortilla

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 hagyma
  • olívaolaj
  • 9 tojás

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, 2 mm vastag, körömnyi darabokra vágjuk, sózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Kevés olajon világos színűre sütjük. Ne süssük túl nagy lángon, mert nem szabad ropogósra sütni! Kiszedjük az olajból és hozzáadjuk a felvert tojásokhoz. A serpenyőbe egy kis olajat teszünk, felforrósítjuk, majd beleöntjük az egész masszát. Időnként megrázogatjuk a serpenyőt, hogy ne ragadjon le a tortilla alja. Kavargatni nem szabad! A tortillát könnyen megfordíthatjuk egy lapos tányér vagy egy fedő segítségével, így a másik oldala is rendesen átsül. Egy fogpiszkálót beleszúrva leellenőrizhetjük, hogy megszilárdult-e már a belseje. Amint elkészült, óvatosan csúsztassuk ki egy tányérra és ha egy picit kihűlt, neki is láthatunk. A kész ?lepényt? cikkekre vágva tálaljuk, pl. zöldsalátával vagy más savanyúsággal. A tortilla ízesíthető sonkával, kolbásszal vagy zöldséggel.

Hasonló receptek

Dödölle / Krumpligánica

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Párolt lilakáposzta

Köret, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Kakukkfüves édesburgonya

Köret, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: