Spanyol tortilla
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 hagyma
- olívaolaj
- 9 tojás
- só
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, 2 mm vastag, körömnyi darabokra vágjuk, sózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Kevés olajon világos színűre sütjük. Ne süssük túl nagy lángon, mert nem szabad ropogósra sütni! Kiszedjük az olajból és hozzáadjuk a felvert tojásokhoz. A serpenyőbe egy kis olajat teszünk, felforrósítjuk, majd beleöntjük az egész masszát. Időnként megrázogatjuk a serpenyőt, hogy ne ragadjon le a tortilla alja. Kavargatni nem szabad! A tortillát könnyen megfordíthatjuk egy lapos tányér vagy egy fedő segítségével, így a másik oldala is rendesen átsül. Egy fogpiszkálót beleszúrva leellenőrizhetjük, hogy megszilárdult-e már a belseje. Amint elkészült, óvatosan csúsztassuk ki egy tányérra és ha egy picit kihűlt, neki is láthatunk. A kész ?lepényt? cikkekre vágva tálaljuk, pl. zöldsalátával vagy más savanyúsággal. A tortilla ízesíthető sonkával, kolbásszal vagy zöldséggel.
Hasonló receptek
Zöldséggaluska
Köret, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Almamártás
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes
Zöldbabfőzelék másképpen
Köret, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes