Csirkegulyás
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkeaprólék
- 10 dkg sárgarépa
- 5 dkg petrezselyemgyökér
- 2 dkg zeller
- 2 dkg karalábé
- 5 dkg gomba
- 15 dkg kelkáposzta
- 20 dkg burgonya
- 2 dkg zöldpaprika
- 2 dkg paradicsom
- 2 dkg olaj
- 5 dkg vöröshagyma
- 5 g fűszerpaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál köménymag
- 1 mokkáskanál majoránna
Elkészítés:
A húst megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Valamennyi zöldségfélét megtisztítjuk, kis kockára vágjuk. Az olajjal, hagymával, fűszerpaprikával pörköltalapot készítünk. Ebben átpirítjuk a csirkeaprólékot, a kis kockára vágott vegyes zöldséget és a vékony szeletekre vágott gombát. Felöntjük 2 liter meleg vízzel, sóval, köménymaggal, majoránnával és zúzott fokhagymával ízesítjük és takaréklángon majdnem puhára főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát, kelkáposztát és készre főzzük.
Egy adag energiatartalma: 220 kcal, Szénhidrát: 15 g
Hasonló receptek
Káposztaleves fűszeres csirkemájjal
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Cukkini leves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Saláta leves
Leves, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes