Makréla fehérborban
Hozzávalók:
- 4 konyhakész makréla
- 2 sárgarépa
- fél darab zeller
- 1 csomag újhagyma
- fél liter száraz fehérbor
- 2 dl borecet
- só
- egész bors
- 1 babérlevél
- tárkony
- kakukkfű
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A makrélát sózzuk és a főzőedénybe fektetjük. A tisztított zöldségeket szeleteljük, az újhagymát vastag szeletekre vágjuk. A zöldségeket a fűszerekkel, a fehér borral, borecettel és vízzel lassan 25 percig főzzük. A makrélákra merjük és 200 fokos sütőben 15 percig pároljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Rostonsült rák zöldségekkel
Húsétel, Közepes
Cukormentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mogyorós csirkemell (japán recept)
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák
Csirkemell Mérő módra
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes