Makréla fehérborban

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 konyhakész makréla
  • 2 sárgarépa
  • fél darab zeller
  • 1 csomag újhagyma
  • fél liter száraz fehérbor
  • 2 dl borecet
  • egész bors
  • 1 babérlevél
  • tárkony
  • kakukkfű
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A makrélát sózzuk és a főzőedénybe fektetjük. A tisztított zöldségeket szeleteljük, az újhagymát vastag szeletekre vágjuk. A zöldségeket a fűszerekkel, a fehér borral, borecettel és vízzel lassan 25 percig főzzük. A makrélákra merjük és 200 fokos sütőben 15 percig pároljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Rostonsült rák zöldségekkel

Húsétel, Közepes

Cukormentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Mogyorós csirkemell (japán recept)

Húsétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák

Csirkemell Mérő módra

Húsétel, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: