Zöldséges vagdalt
Hozzávalók:
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 5 rózsa karfiol
- 1 kis zellergumó
- zsiradék
- só
- fűszerek
- kukoricakása
Elkészítés:
A megtisztított és leöblített zöldségféléket gőzben vagy gyengén sózott vízben puhára főzzük. Amikor felpuhult, húsdarálón ledaráljuk vagy apró kockára vágva egy tálba tesszük. Ízesítjük sóval, apróra vágott petrezselyemlevéllel, reszelt vöröshagymával, margarinnal, majd hozzákeverjük a tojást és a kukoricadarát. Amikor a masszát már jól összedolgoztuk, vizes kézzel pogácsákat vagy ujjnyi hosszúságú rudacskákat formálunk belőle és sütőben olajjal permetezve megsütjük. Melegen tálaljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Parajlepény
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes
Sajtszószos pulyka- vagy csirkemell zöldségekkel
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Olasz cukkíni
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes