Csirkeragu leves
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 3 szál sárgarépa
- 15 dkg zöldborsó
- kis darab karalábé
- petrezselyem és zellerlevél
- olaj
- só
- bors
- fokhagyma ételízesítő
Elkészítés:
A csirkemellet kifilézek, a csontot egy fazékban felteszem főni. A habját leszedem, amikor már nem habzik tovább kis lángon főzöm. Kis sót, ételízesítőt adok hozzá. Amíg fő a csirkemellfilét kockákra vágom, kis olajon fehéredésig sütöm, majd hozzáadom a megtisztított, karikákra vágott répát, kockára vágott karalábét, borsót. 2 gerezd összezúzott fokhagymát adok hozzá. A fővésben lévő csont levéből merek rá és megpárolom. Ha elkészült rászűröm a csontlét, ízesítem szükség szerint sóval, borssal. Hozzáadom az apróra vágott petrezselyem- és zeller zöldet és pár percig még együtt forralom.
Hasonló receptek
Borsókrémleves túrógombóccal
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Tejszínes almaleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Karfiolos karalábé leves
Leves, Könnyű
Allergia, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes