Almás-szilvás csatni
Hozzávalók:
- 1 kg alma és 1 kg szilva kimagozva
- darabolva
- fűszerek
Elkészítés:
Olajon (eredetileg ghi-n) vagy vajon pirítsuk sorrendben (ha az egyik pirult, hozzápirítjuk a soron levőt) az alábbi fűszereket: 2 kávéskanál római kömény 6 csípős fűszerpaprika (elsőre próbálkozz hárommal) 3 babérlevél 2 kávéskanál kurkuma. A varázslat abban van, hogy az illatokra ? pl. a kénes szagú, orrba vágó pirospaprika illatbombájára ? nagyon oda kell figyelni. Akkor adjuk egymás után a fűszereket a lábasba, ha ezeknek az illata egyenként megcsapta orrunkat. Ezután adjuk hozzá a gyümölcsöt és egy marék mazsolát, továbbá 2 kávéskanál fahéjat és egy csipet só. Pörköljük-pároljuk puhára, majd sűrítsük be 6 dl cukorral. Amennyiben barna- vagy nádcukrot használunk, elég 5 dl-t belekevernünk. Fontos, hogy a párolódó gyümölcsök levét főzzük el, különben leveses, lekvárszerű lesz a csatni állaga.
Hasonló receptek
Fűszeres-szilvás csatni
Egyéb, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Narancslé
Egyéb, Könnyű
Mogyorómentes, Köszvény, Laktózmentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Zöldparadicsom-füge lekvár
Egyéb, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes