Gomba Gazdasszonymódra
Hozzávalók:
- fél kg gomba
- 1 darálthús- konzerv
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
- ételízesítő
- kakukkfű
- vaj
- tej
Elkészítés:
A gombát megpucoljuk, megmossuk. A szárát nem használjuk fel. A húskonzervet fűszerekkel és a felvert tojással ízesítjük, tejfölt keverünk hozzá, de nem sózzuk. Kivajazunk egy tepsit és a gombák kalapját is bekenjük vajjal mindkét oldalát, majd a tepsibe fektetjük őket és megtöltjük a konzervvel. Tetejükre kevés tejfölt kenünk és megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben, 40 percig sütjük.
Hasonló receptek
Padlizsános - tárkonyos csirkemell ragu
Húsétel, Könnyű
Keringési problémák, Májproblémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Pulykamell tavasziasan
Húsétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kéksajtos pulykacsíkok dióval
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes