Zöldséges húsos ragu
Hozzávalók:
- 40 dkg sovány hús
- 25 dkg burgonya
- 15 dkg sampinyon gomba
- 1 nagy sárgarépa
- 1 húsos pirospaprika
- 1 húsos zöldpaprika
- 10 dkg brokkoli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 0,5 dl olaj
- só
- bors
- szójaszósz
Elkészítés:
A hagymát karikákra szeljük és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a csíkokra szeletelt húst, a zúzott fokhagymát és borsozzuk. A húst meg kell pirítani és mikor levet ereszt, lefedjük, dinszteljük, míg puha lesz. Időközben a zöldségeket csíkokra szeleteljük. A húshoz legelőször a répát adjuk, mikor félig megpuhult, hozzátesszük a paprikát és a végén a brokkolit, a gombát és dinszteljük együtt még pár percig. A burgonyát szintén csíkokra vágjuk és megsütjük a megmaradt vajon és olajon. Mikor elkészült, összekeverjük a húsraguval és még egyet rottyantunk rajta, hogy a burgonya magába szívja a szaftot. Ízlés szerint szójaszósszal vagy egy kis erős paprikával pikánsabbá tehetjük.
Hasonló receptek
Gombás máj sütőben sütve
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rozmaringos sült csirke
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkehúsos egytál
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes