Zöldséges húsos ragu
Hozzávalók:
- 40 dkg sovány hús
- 25 dkg burgonya
- 15 dkg sampinyon gomba
- 1 nagy sárgarépa
- 1 húsos pirospaprika
- 1 húsos zöldpaprika
- 10 dkg brokkoli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 0,5 dl olaj
- só
- bors
- szójaszósz
Elkészítés:
A hagymát karikákra szeljük és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a csíkokra szeletelt húst, a zúzott fokhagymát és borsozzuk. A húst meg kell pirítani és mikor levet ereszt, lefedjük, dinszteljük, míg puha lesz. Időközben a zöldségeket csíkokra szeleteljük. A húshoz legelőször a répát adjuk, mikor félig megpuhult, hozzátesszük a paprikát és a végén a brokkolit, a gombát és dinszteljük együtt még pár percig. A burgonyát szintén csíkokra vágjuk és megsütjük a megmaradt vajon és olajon. Mikor elkészült, összekeverjük a húsraguval és még egyet rottyantunk rajta, hogy a burgonya magába szívja a szaftot. Ízlés szerint szójaszósszal vagy egy kis erős paprikával pikánsabbá tehetjük.
Hasonló receptek
Árpakása gyümölccsel
Egytálétel, Közepes
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Pikáns rakott egytál
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Chilis bab
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes