Citromos csirke
Hozzávalók:
- 1 kg csirkehús
- 15 dkg füstöltsonka
- szerecsendió
- 1 citrom
- só
Elkészítés:
Egy citromot héjastul, vékonyan felszeletelünk. A csirkét megmossuk, mérsékelten besózzuk, szerecsendióval ízesítjük és a citromkarikákkal elvegyítve egy órát pihentetjük. Végül tepsibe rendezzük, beborítjuk vékony füstöltsonka szeletekkel és a tetejére is karikázunk a citromot. A sütőben 40-45 perc alatt ropogós pirosra sütjük. (Gázsütőben először fél órát alufólia alatt süssük.)
Hasonló receptek
Padlizsános - tárkonyos csirkemell ragu
Húsétel, Könnyű
Keringési problémák, Májproblémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Lesütött csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Máj egészben
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes