Mozzarellás csirkemell
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- mozzarella
- baconszalonna (szeletelt
- vékony csíkok)
- oregánó
- bors
- majoránna
- olívaolaj a sütéshez
- fokhagyma
- só
Elkészítés:
A csirkemellet aránylag vékony szeletekre vágjuk és egyenként egy kicsit megklopfoljuk, hogy jó vékonyak legyenek. Jól megízesítjük őket a kedvünkre való fűszerekkel. Kiterítünk egy baconszeletet, ráhelyezünk egy csirkemellet, a közepébe egy darab mozzarellát teszünk és felgöngyöljük, majd hústűvel rögzítjük. Mikor elfogynak a mellszeletek, forró olajban hirtelen kisütjük. Hamar átsülnek, mert a csirkemell csíkok leheletvékonyak. Természetesen forgatni azért kell őket. Köretnek burgonyapürét készítünk hozzá és görög salátával tálaljuk.
Hasonló receptek
Gombás csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sóágyon sült csirke
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Köszvény
Gombás - májas göngyölt pulykamell
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes