Padlizsánkrém 1.

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Allergia, Májproblémák, Keringési problémák, Crohn, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 2-3 padlizsán
  • kockára vágott hagyma
  • kevés olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A padlizsánokat sütőben megsütjük. Meghámozzuk, kimagozzuk, kockára vágjuk és ferdére állított vágódeszkán pár percig lecsurgatjuk a levét. Eztán egy kevés olívaolajjal, hagymával, sóval és borssal összeturmixoljuk, majd lehűtjük. Friss vagy pirított kenyérre kenve fogyasztjuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Zöldparadicsom-füge lekvár

Egyéb, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Bundás kenyér sütőben

Egyéb, Könnyű

Gluténmentes, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Mentás almakompót másképpen

Egyéb, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: