Padlizsánkrém 1.
Hozzávalók:
- 2-3 padlizsán
- kockára vágott hagyma
- kevés olívaolaj
- bors
- só
Elkészítés:
A padlizsánokat sütőben megsütjük. Meghámozzuk, kimagozzuk, kockára vágjuk és ferdére állított vágódeszkán pár percig lecsurgatjuk a levét. Eztán egy kevés olívaolajjal, hagymával, sóval és borssal összeturmixoljuk, majd lehűtjük. Friss vagy pirított kenyérre kenve fogyasztjuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Tzatziki (Joghurtos uborkaszósz)
Egyéb, Közepes
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Citromos birsalmalekvár
Egyéb, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Tojáskrém
Egyéb, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes