Körtés-burgonyás rakottas
Hozzávalók:
- 3 nagy körte
- 80 dkg burgonya
- 1 szál póréhagyma
- 15 dkg ementáli sajt
- 3 dl tejszín
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál vaj a tűzálló tál kikenéséhez
Elkészítés:
A körtét megmossuk, szárazra töröljük. A héját rajtahagyjuk, négyfelé vágjuk, kiszedjük a magházát és hosszában a negyedeket még háromfelé vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, hosszában kettévágjuk és felkarikázzuk. A sajtot lereszeljük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2 fokozat) előmelegítjük. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, a körtét és a burgonyát belerétegezzük és a tetejét megszórjuk a póréhagymával. A tejszínt simára keverjük a keményítővel, hozzáadjuk a sajt felét, megsózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, majd a körtés burgonyára öntjük. A forró sütőben kb. 1 óra alatt aranyszínűre sütjük. Forrón, a maradék sajttal megszórva tálaljuk.
Hasonló receptek
Boros gyümölcssaláta
Desszert, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Meggyes darafelfújt
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes
Cseresznyés jégdesszert
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes