Körtés-burgonyás rakottas
Hozzávalók:
- 3 nagy körte
- 80 dkg burgonya
- 1 szál póréhagyma
- 15 dkg ementáli sajt
- 3 dl tejszín
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál vaj a tűzálló tál kikenéséhez
Elkészítés:
A körtét megmossuk, szárazra töröljük. A héját rajtahagyjuk, négyfelé vágjuk, kiszedjük a magházát és hosszában a negyedeket még háromfelé vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, hosszában kettévágjuk és felkarikázzuk. A sajtot lereszeljük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2 fokozat) előmelegítjük. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, a körtét és a burgonyát belerétegezzük és a tetejét megszórjuk a póréhagymával. A tejszínt simára keverjük a keményítővel, hozzáadjuk a sajt felét, megsózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, majd a körtés burgonyára öntjük. A forró sütőben kb. 1 óra alatt aranyszínűre sütjük. Forrón, a maradék sajttal megszórva tálaljuk.
Hasonló receptek
Túrógombóc
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Cukormentes
Somlói galuska
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Kapucinus rizskuglóf
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes