Kovászos uborka (nyári) 2.
Hozzávalók:
- közepes méretű uborka
- 3-5 szem nagyobb burgonya
- 1 fej fokhagyma
- kapor
- só
Elkészítés:
Az uborkákat megmossuk, a végeit levágjuk és behasítjuk. A burgonyát meghámozzuk és karikára vágjuk. Rétegezés alulról kezdve: egy réteg burgonya, néhány gerezd fokhagyma, pár szál kapor, egy réteg uborka (függőlegesen). Az üveg nagyságától függően újabb rétegeket rakunk. A tetejére kerüljön burgonya, fokhagyma és kapor. A sót ne felejtsük ki! Végül töltsük fel vízzel, tetejére tegyünk kistányért és érleljük a napon.
Hasonló receptek
Párolt savanyú káposzta
Savanyúság, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csalamádé
Savanyúság, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Keringési problémák,
Kovászos uborka (nyári) 1.
Savanyúság, Könnyű
Gluténmentes, Keringési problémák, Cukormentes, Crohn, Májproblémák, Allergia, Laktózmentes, Vesebetegség, Tejmentes, Mogyorómentes, Tojásmentes