Hústorony fűszeres szósszal
Hozzávalók:
- 50 dkg padlizsán
- 80 dkg borjúhús
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dkg kapri
- 6 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál ecet
- őrölt bors
- só
- bazsalikom
- zsálya
- kakukkfű (friss)
- petrezselyem (apróra vágott)
Elkészítés:
A padlizsánt karikázzuk fel, sózzuk be és hagyjuk állni legalább fél órát. A húst sóval, borssal ízesítsük és egy tűzálló tálban egyben süssük meg. Hagyjuk kihűlni és vágjuk vékony szeletekre. A lemosott padlizsánszeleteket roston, mindkét oldalukon süssük meg. A felaprított zöldfűszereket, a kapribogyót és a zúzott fokhagymát keverjük össze az ecettel, az olajjal, kevés sóval és borssal. A hússzeleteket a zöldfűszeres keverékkel és a padlizsánnal rétegezzük toronnyá.
Hasonló receptek
Márványsajtos, diós töltött tojás
Előétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes
Hortobágyi palacsinta
Előétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Prágai sonkatekercs
Előétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes