Hústorony fűszeres szósszal

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Allergia, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg padlizsán
  • 80 dkg borjúhús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg kapri
  • 6 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál ecet
  • őrölt bors
  • bazsalikom
  • zsálya
  • kakukkfű (friss)
  • petrezselyem (apróra vágott)

Elkészítés:

A padlizsánt karikázzuk fel, sózzuk be és hagyjuk állni legalább fél órát. A húst sóval, borssal ízesítsük és egy tűzálló tálban egyben süssük meg. Hagyjuk kihűlni és vágjuk vékony szeletekre. A lemosott padlizsánszeleteket roston, mindkét oldalukon süssük meg. A felaprított zöldfűszereket, a kapribogyót és a zúzott fokhagymát keverjük össze az ecettel, az olajjal, kevés sóval és borssal. A hússzeleteket a zöldfűszeres keverékkel és a padlizsánnal rétegezzük toronnyá.

Hasonló receptek

Ringlis saslik

Előétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sütőtökkel töltött krumpli

Előétel, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Cukkinikrém

Előétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: