Sajtos burgonya
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 20 dkg edami sajt
- 5 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- só
Elkészítés:
A burgonyákat megmossuk, majd gőzben megfőzzük. (Vigyázzunk, ne repedjen meg a héja!) Amikor kihűlt, meghámozzuk és fél cm-es kockákra vágjuk. A sajtból forgácsokat vágunk. Vajjal kikent, mély tepsibe fektetünk egy adag burgonyát, sóval meghintjük, a sajtforgácsokkal megszórjuk és vajdarabkákat morzsolunk a tetejére. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Tejjel meglocsoljuk és meleg sütőben megsütjük.
Hasonló receptek
Zöldségpaella
Köret, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldbabfőzelék másképpen
Köret, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sörtésztában sült padlizsán, cukkini, patisszon
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes