Vörös káposzta almával és dióval

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kis fej káposzta (vörös)
  • 10 dkg baconszalonna
  • 1 alma (golden)
  • 2 evőkanál gyümölcsecet
  • 5 dkg dió (durvára vágott)
  • 2 evőkanál olaj
  • fél kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál majoránna
  • őrölt bors

Elkészítés:

A káposztát hosszú vékony szeletekre, a szalonnát csíkokra vágjuk. Az almát héjastól felkockázzuk, majd az ecettel meglocsoljuk. A diót zsiradék nélkül teflonban megpirítjuk, majd kivesszük. A szalonnát pirosra sütjük, kiszedjük, a zsírjában 3-5 perc alatt a káposztát roppanós puhára sütjük, majd hozzáadjuk az almát, a szalonnát és az olajat. Fahéjjal, majoránnával, sóval, borssal fűszerezzük. Jól összekeverjük és 1 percig pároljuk. Melegen tálaljuk. Forró pirítóst kínálhatunk mellé.

Hasonló receptek

Hústorony fűszeres szósszal

Előétel, Könnyű

Allergia, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Házi sajt 2.

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Bolondos gomba

Előétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: