Vörös káposzta almával és dióval
Hozzávalók:
- 1 kis fej káposzta (vörös)
- 10 dkg baconszalonna
- 1 alma (golden)
- 2 evőkanál gyümölcsecet
- 5 dkg dió (durvára vágott)
- 2 evőkanál olaj
- fél kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál majoránna
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A káposztát hosszú vékony szeletekre, a szalonnát csíkokra vágjuk. Az almát héjastól felkockázzuk, majd az ecettel meglocsoljuk. A diót zsiradék nélkül teflonban megpirítjuk, majd kivesszük. A szalonnát pirosra sütjük, kiszedjük, a zsírjában 3-5 perc alatt a káposztát roppanós puhára sütjük, majd hozzáadjuk az almát, a szalonnát és az olajat. Fahéjjal, majoránnával, sóval, borssal fűszerezzük. Jól összekeverjük és 1 percig pároljuk. Melegen tálaljuk. Forró pirítóst kínálhatunk mellé.
Hasonló receptek
Kecskesajtos palacsinta olajbogyóval
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Lazacos-sonkás hajdinapalacsinta
Előétel, közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Márványsajtos, diós töltött tojás
Előétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes