Szalonnás kelbimbóleves
Hozzávalók:
- 40 dkg kelbimbó
- 10 dkg baconszalonna
- 1 liter húsleves (leveskockából)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál fehérrépa
- 1 szál sárgarépa
- olaj
- petrezselyem
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Vágjuk csíkokra a szalonnát, karikákra a hagymát és kevés olajban pirítsuk meg mindkettőt. Amikor megpirultak, öntsük fel a húslevessel, tegyük bele a kelbimbót és az összevágott zöldségeket, majd addig főzzük, míg megpuhulnak. Tálalás előtt még rántással sűrítsük és apróra vágott petrezselyemmel díszítsük.
Hasonló receptek
Almás csirkeleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes
Mazsolás borkrémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Molnárleves
Leves, Közepes
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes