Szőlőleves
Hozzávalók:
- A leveshez: 2 narancs
- 30-30 dkg szőlő (fehér és piros szemű)
- 1 evőkanál méz
- 1 dl édes fehérbor#A dzsemhez: 50 dkg szőlő (fekete)
- 2 alma
- 4 szelet kalács
Elkészítés:
A dzsemhez a szőlőszemeket megmossuk és lábasban 15 percig kislángon főzzük, majd szitán áttörjük. A lét újra felforraljuk és 5 percig főzzük, hogy sűrű legyen. Az almákat meghámozzuk, magjukat és magházukat kivágjuk. A gyümölcsöt a sűrű szőlőlébe tesszük és 1 óráig kislángon, nagyon sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A leveshez a narancsok héját burgonyahámozóval hosszú, vékony csíkokra vágjuk, a levét kinyomjuk. A szőlőszemeket megmossuk, néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A szőlőszemeket és a narancslét turmixoljuk, majd szitán áttörjük. Belekeverjük a narancshéjat, a mézet és a bort. Folpackkal lefedjük és 1 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor kivesszük a narancshéjat. A megmaradt szőlőszemekkel díszítjük és 1-1 szőlődzsemes kalácsot adunk hozzá.
Hasonló receptek
Tárkonyos tejfölös húsleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Egyszerű tejleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Borleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes