Parajos-zöldséges csirkecsíkok
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg parajlevél
- 3 dkg vaj
- 2 fej főzőhagyma
- 4 sárgarépa
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 csokor petrezselyem
- őrölt szerecsendió
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Az olvasztott vajban futtassuk meg a felszeletelt hagymát, tegyük bele a vékony csíkokra vágott mellfilét és 2-3 percig pirítsuk nagylángon. Ezután szórjuk bele a vékonyra metélt sárgarépát, a parajlevelet és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Forgassuk össze, locsoljuk meg a borral és fedővel letakarva, 10-15 perc alatt pároljuk készre. Forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Gnocchi fűszeres-sült paprikás mártásban
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rák Marsala szószban
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombás csirkefasírt
Egytálétel, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes