Sült pulykacomb mézes mázzal
Hozzávalók:
- 1 csokor friss majoránna
- 1 pulyka felsőcomb (csonttal
- bőrrel együtt)
- kb. 90 dkg
- 2 dkg vaj vagy margarin
- 2 dl erőleves (kockából)
- 60 dkg burgonya
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 20 dkg póréhagyma
- 4 kisebb paradicsom
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál dijoni magos mustár
- só
- bors
- kevés vegeta
Elkészítés:
A majorannát felaprítjuk, felét félretesszük. A pulykacombot sóval borssal, kevés vegetával és a fele majoránnával bedörzsöljük és lefedve 1-2 órára hűtőbe tesszük pácolódni. Olajjal kikent tűzálló tálba tesszük, bőrével felfelé, tetejére vajdarabkákat teszünk. Előmelegített sütőben 10 percig erős tűznél, majd közepes lángon további 20 percig, alufóliával lefedve sütjük. A levessel felöntjük és további 20 percig pároljuk-sütjük, időnként megfordítjuk. A meghámozott burgonyát és hagymát nagyobb cikkekre vágjuk, a pórét vastagabb karikákra és a hús köré halmozzuk. Sóval, borssal és a maradék majoránnával megszórjuk, majd változatlan hőfokon további 30 percig sütjük. A mézet kikeverjük a mustárral és megkenjük vele a comb egyik felét és köré rakjuk a nagyobb cikkekre vágott paradicsomot. Fólia nélkül visszatesszük a sütőbe, hogy rápiruljon a máz, majd megfordítjuk a húst és a másik felét is megkenjük, pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Gombás-sajtos lecsó
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Camamber sajt rántva
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Csomagolt csirke
Egytálétel, Nehéz
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes