Sült pulykacomb mézes mázzal

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 csokor friss majoránna
  • 1 pulyka felsőcomb (csonttal
  • bőrrel együtt)
  • kb. 90 dkg
  • 2 dkg vaj vagy margarin
  • 2 dl erőleves (kockából)
  • 60 dkg burgonya
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 20 dkg póréhagyma
  • 4 kisebb paradicsom
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál dijoni magos mustár
  • bors
  • kevés vegeta

Elkészítés:

A majorannát felaprítjuk, felét félretesszük. A pulykacombot sóval borssal, kevés vegetával és a fele majoránnával bedörzsöljük és lefedve 1-2 órára hűtőbe tesszük pácolódni. Olajjal kikent tűzálló tálba tesszük, bőrével felfelé, tetejére vajdarabkákat teszünk. Előmelegített sütőben 10 percig erős tűznél, majd közepes lángon további 20 percig, alufóliával lefedve sütjük. A levessel felöntjük és további 20 percig pároljuk-sütjük, időnként megfordítjuk. A meghámozott burgonyát és hagymát nagyobb cikkekre vágjuk, a pórét vastagabb karikákra és a hús köré halmozzuk. Sóval, borssal és a maradék majoránnával megszórjuk, majd változatlan hőfokon további 30 percig sütjük. A mézet kikeverjük a mustárral és megkenjük vele a comb egyik felét és köré rakjuk a nagyobb cikkekre vágott paradicsomot. Fólia nélkül visszatesszük a sütőbe, hogy rápiruljon a máz, majd megfordítjuk a húst és a másik felét is megkenjük, pirosra sütjük.

Hasonló receptek

Majonézes tésztasaláta

Egytálétel, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Legegyszerűbb rakott karfiol

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tejszínes -parajos csirke

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: