Mozarellával rakott padlizsán
Hozzávalók:
- 2-3 padlizsán
- 3 csomag mozzarella (egész golyó)
- kb. fél üveg fekete olívabogyó
- vágott mandula
- 3-4 paradicsom
- olíva olaj
- rozmaring
Elkészítés:
A padlizsánokat kb. 2 cm-es szeletekre vágom, besózom mindkét oldalát és néhány percig állni hagyom. Letörölgetem a keletkező nedvességet, újra pici tengeri só és frissen őrölt bors mindkét oldalra. Egy serpenyőben olívaolajon mindkét oldalon aranybarnára pirítom. Egy tűzálló tálba rétegezem a padlizsán karikákat, rászórok némi vágott mandulát és a karikára vágott olívabogyó felét. Erre jönnek a karikára vágott paradicsomszeletek, amelyeket szintén meg kell sózni egy kicsit. Majd egy sor mozzarella karika jön és ismét padlizsán. A tetejére mozzarella kerül amire a mandula és az olivabogyó másik felét kell szórni. Én le szoktam alufóliázni kb. 20 percig kell sütni 180 fokon. Majd fóliát le és kicsit pirítani a sajtot ha kell.
Hasonló receptek
Sajtos rakott spárga
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldséges vagdalt
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Köszvény
Sajtszószos pulyka- vagy csirkemell zöldségekkel
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes