Csirke sajtbundában

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1,2 kg-os csirke
  • 2 póréhagyma
  • 1 zeller
  • 2 sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szegfűszeg
  • 1 csokor (kakukkfű
  • babérlevél
  • petrezselyem) vegyes fűszernövény
  • 3 liter víz
  • 2,5 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors

Elkészítés:

A pórét és a zellert megtisztítjuk és kis darabokra vágjuk. A répát és a hagymát meghámozzuk, a hagymát a szegfűszeggel megtűzdeljük. Az összes zöldséget mély lábasba tesszük és hozzáadjuk a zöldfűszert. Vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük és felforraljuk. Beletesszük a csirkét és puhára főzzük. Amikor kész, a húst kivesszük, lecsöpögtetjük, feldaraboljuk, a csontokat és a bőrt eltávolítjuk. A levest leszűrjük, belekeverjük a tejet és felére főzzük. A tojássárgákat a tejszínnel felverjük, gyorsan kevergetve a leveshez adjuk, ha szükséges, újrafűszerezzük. A csirkedarabokat jénai tálba tesszük, a szósszal meglocsoljuk, a sajttal megszórjuk és pirosra sütjük.

Hasonló receptek

Serpenyőben sült vörösboros csirke

Egytálétel, Közepes

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Ricottával töltött cukkini

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sütőtökös bárányszelet

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: