Csirke sajtbundában
Hozzávalók:
- 1,2 kg-os csirke
- 2 póréhagyma
- 1 zeller
- 2 sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szegfűszeg
- 1 csokor (kakukkfű
- babérlevél
- petrezselyem) vegyes fűszernövény
- 3 liter víz
- 2,5 dl tej
- 2 dl tejszín
- 2 tojássárgája
- 10 dkg reszelt sajt
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A pórét és a zellert megtisztítjuk és kis darabokra vágjuk. A répát és a hagymát meghámozzuk, a hagymát a szegfűszeggel megtűzdeljük. Az összes zöldséget mély lábasba tesszük és hozzáadjuk a zöldfűszert. Vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük és felforraljuk. Beletesszük a csirkét és puhára főzzük. Amikor kész, a húst kivesszük, lecsöpögtetjük, feldaraboljuk, a csontokat és a bőrt eltávolítjuk. A levest leszűrjük, belekeverjük a tejet és felére főzzük. A tojássárgákat a tejszínnel felverjük, gyorsan kevergetve a leveshez adjuk, ha szükséges, újrafűszerezzük. A csirkedarabokat jénai tálba tesszük, a szósszal meglocsoljuk, a sajttal megszórjuk és pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Túrógombóc spenótágyon
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély
Pulykamell távol-keleti módra
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldborsós sertéskaraj
Egytálétel, Közepes
Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes