Csirke sajtbundában
Hozzávalók:
- 1,2 kg-os csirke
- 2 póréhagyma
- 1 zeller
- 2 sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szegfűszeg
- 1 csokor (kakukkfű
- babérlevél
- petrezselyem) vegyes fűszernövény
- 3 liter víz
- 2,5 dl tej
- 2 dl tejszín
- 2 tojássárgája
- 10 dkg reszelt sajt
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A pórét és a zellert megtisztítjuk és kis darabokra vágjuk. A répát és a hagymát meghámozzuk, a hagymát a szegfűszeggel megtűzdeljük. Az összes zöldséget mély lábasba tesszük és hozzáadjuk a zöldfűszert. Vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük és felforraljuk. Beletesszük a csirkét és puhára főzzük. Amikor kész, a húst kivesszük, lecsöpögtetjük, feldaraboljuk, a csontokat és a bőrt eltávolítjuk. A levest leszűrjük, belekeverjük a tejet és felére főzzük. A tojássárgákat a tejszínnel felverjük, gyorsan kevergetve a leveshez adjuk, ha szükséges, újrafűszerezzük. A csirkedarabokat jénai tálba tesszük, a szósszal meglocsoljuk, a sajttal megszórjuk és pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Serpenyőben sült vörösboros csirke
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Ricottával töltött cukkini
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sütőtökös bárányszelet
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes