Gombás-sajtos lecsó
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldpaprika
- 3 paradicsom
- 25 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 10-10 dkg füstölt szalonna és reszelt füstölt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- pirospaprika
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A füstölt szalonna zsírját kisütjük és üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és fedő alatt addig pároljuk, míg a gomba levet ereszt, majd fedő nélkül zsírjára pirítjuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a felkarikázott paprikát és borssal ízesítjük. Fedő alatt 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és a finomra vágott petrezselymet. Addig forrósítjuk, amíg a paradicsom még egyben marad, de már üvegesedik, akkor belekeverjük a reszelt sajtot és forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Gyors túrógombóc - kefirből
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Kecskesajtos brokkoli
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött szafaládé
Egytálétel, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes