Gyömbéres-fahéjas máj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 személyre: 50 dkg máj (legjobb szárnyasmáj vagy borjúmáj)
  • 1/2 dl szójaszósz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • nyers gyömbér
  • 1 dl húsleves
  • 1 dl vörösbor
  • kevés olaj
  • őrölt fahéj
  • csipet bors
  • kevés só

Elkészítés:

A májat felcsíkozzuk, majd ráöntjük a szójaszószt és az olívaolajat. Mintegy fél órát hagyjuk ebben pácolódni. A gyömbért nagyon apró darabkákra vágjuk (mondanám a fokhagymanyomót, de nekem még sosem sikerült rajta átpréselnem). A felszecskázott gyömbért kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a májat és óvatosan kevergetve megpirítjuk (mint a resztelt májat). Felöntjük a húslével és a borral, ízlés szerint fűszerezzük őrölt fahéjjal és egy késhegynyi borssal, majd hagyjuk, hogy a leve lefőjön. A tűzről levéve egy csipet sóval meghintjük. Köretnek rizst ajánlok hozzá (pl. őrölt gyömbérrel vagy kurkumával együtt főzve), mellé nyers, felvágott kínai kelt.

Hasonló receptek

Joghurtos csirkemell

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Gluténmentes, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Birsalmás csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Lecsós marhaszelet

Húsétel, Közepes

Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: