Párolt zöldség csirkemellel

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Májproblémák, Epebetegség, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell
  • 1 padlizsán
  • 25 dkg kelbimbó
  • 25 dkg gomba
  • 1 fej vörös- vagy lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre mexikói vegyes zöldség
  • 1 pritamin paprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ételízesítő
  • őrölt bors

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítom, megmosom. A padlizsánt egyforma kockákra vágom, a gombát szeletelem, a kelbimbót kettévágom, a pritamint és a vöröshagymát cikkekre darabolom. Az olajat kicsit felhevítem, belenyomom a zúzott fokhagymát, hozzáadom a zöldségeket. Egy kicsit összepárolom, beleöntöm a mexikói keveréket és tovább párolom. Amikor a pritamin félig megpuhult, hozzáadom a csíkokra darabolt csirkemellet és összepárolom. Ízlés szerint fűszerezem, párolt rizzsel tálalom

Hasonló receptek

Birsalmás csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Vadrizses-gyümölcsös csirke

Húsétel, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Fűszeres halfilé

Húsétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: