Párolt zöldség csirkemellel
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell
- 1 padlizsán
- 25 dkg kelbimbó
- 25 dkg gomba
- 1 fej vörös- vagy lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 bögre mexikói vegyes zöldség
- 1 pritamin paprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- ételízesítő
- őrölt bors
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítom, megmosom. A padlizsánt egyforma kockákra vágom, a gombát szeletelem, a kelbimbót kettévágom, a pritamint és a vöröshagymát cikkekre darabolom. Az olajat kicsit felhevítem, belenyomom a zúzott fokhagymát, hozzáadom a zöldségeket. Egy kicsit összepárolom, beleöntöm a mexikói keveréket és tovább párolom. Amikor a pritamin félig megpuhult, hozzáadom a csíkokra darabolt csirkemellet és összepárolom. Ízlés szerint fűszerezem, párolt rizzsel tálalom
Hasonló receptek
Libamáj római tálban
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Amerikai töltött csirke
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Májropogós kukoricabundában
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes