Párolt zöldség csirkemellel
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell
- 1 padlizsán
- 25 dkg kelbimbó
- 25 dkg gomba
- 1 fej vörös- vagy lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 bögre mexikói vegyes zöldség
- 1 pritamin paprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- ételízesítő
- őrölt bors
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítom, megmosom. A padlizsánt egyforma kockákra vágom, a gombát szeletelem, a kelbimbót kettévágom, a pritamint és a vöröshagymát cikkekre darabolom. Az olajat kicsit felhevítem, belenyomom a zúzott fokhagymát, hozzáadom a zöldségeket. Egy kicsit összepárolom, beleöntöm a mexikói keveréket és tovább párolom. Amikor a pritamin félig megpuhult, hozzáadom a csíkokra darabolt csirkemellet és összepárolom. Ízlés szerint fűszerezem, párolt rizzsel tálalom
Hasonló receptek
Birsalmás csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Vadrizses-gyümölcsös csirke
Húsétel, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Fűszeres halfilé
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes