Reszelt máj
Hozzávalók:
- 80 dkg sertésmáj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
Elkészítés:
A sertésmájat megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és halvány sárgára pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a májat és állandó forgatás, keverés mellett 1-2 percig pirítjuk. Pirítás közben megszórjuk a pirospaprikával, a majoránnával, őrölt borssal és kevergetve készre pirítjuk, megsózzuk. Azonnal tálaljuk. (A fele mennyiséget félretesszük a májpástétomhoz.) Sós vízben főtt burgonya illik hozzá.
Hasonló receptek
Brokkolis pulyka
Húsétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Keringési problémák
Rizottóval töltött csirkemell
Húsétel, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Keringési problémák, Crohn, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Vörösboros hátszín
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes