Sóágyon sült csirke
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 1 kg só
- tetszés szerint zöldfűszerek pl. rozmaring
- majoránna
- fél alma
- fél citrom
Elkészítés:
A csirkét megmossuk, szárazra töröljük. hasüregébe tesszük a rozmaringot/majorannát, almát, citromot. két lábát összekötjük, hogy formás maradjon sütés közben. tepsibe töltjük a sót, felületét elsimítjuk, ráfektetjük a csirkét, előmelegített sütőbe tesszük. közepes hőmérsékleten pirosra sütjük. (kb. 1-1, 5 óra). külön sózni nem kell, a csirkét csak a só gőzé járja át és bármennyire hihetetlen se sótlan, se túl sós nem lesz a csirke, de a hús így porhanyósabb marad. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Roston sütött hal
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gomba Gazdasszonymódra
Húsétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkemell kukoricaköntösben
Húsétel, Nehéz
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes