Rokfortos tengeri hal
Hozzávalók:
- 2 személyre: 4 szelet tengeri halfilé
- 10-15 deka márványsajt (rokfort)
- 1 deci tejszín
- 1 cirom
- vegeta
- frissen őrölt bors
- kis darab vaj
- olíva olaj
Elkészítés:
Serpenyőben felmelegítünk kb. 2 dkg vajat kb. 1 evőkanál oliva olajjal. Rátesszük, az előzőleg citromlével meglocsolt, még fagyos halszeleteket. Megszórjuk vegetával, frissen őrölünk rá borsot, majd a halszeleteket megfordítva a másik oldalukkal is hasonlóan járunk el. A saját levében megpároljuk, majd amikor már a filék kifehéredtek, megszórjuk az összemorzsolt márványsajttal. 1-2 perc sütés után aláöntjük a tejszínt is. Most már csak forrásig hevítjük, majd elzárjuk alatta a tüzet. A halból kisült szaftok, a sajttal és tejszínnel sűrű mártást alkotnak, amit a köretként tálalt gőzölt zöldfélék köré önthetünk.
Hasonló receptek
Csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Májropogós kukoricabundában
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Prágai sonkás szelet
Húsétel, Nehéz
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes