Madársaláta spenóttal és sárgarépával

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 15 dkg madársaláta
  • 15 dkg zsenge spenót
  • 2-3 evőkanál alma ecet
  • fél narancsnak a leve
  • frissen őrölt bors
  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál mandula szelet

Elkészítés:

A spenótszárakat csipkedd le, és a madársalátával együtt mosd meg, és centrifugázd ki. A répát is elég csak megmosni, ha fiatal, de ha korosabb akkor tisztítsd meg. A zöldeket tedd tálba, és nagylyukú reszelőn reszeld rá a sárgarépát. Lazán keverd össze majd öntsd rá a többi hozzávalóból, a fenti sorrendbe kevert öntetet, és szórd meg a mandulával. Azonnal tálalhatod.

Hasonló receptek

Sajtos zsenge zöldbabsaláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Kefíres-sajtos saláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zöldbabsaláta, kefirrel

Saláta, Könnyű

Vesebetegség, Májproblémák, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: