Orosz saláta
Hozzávalók:
- 225 g főtt
- kockára vágott homár hús
- 225 g főtt
- kicsontozott kockára vágott csirkehús
- 125 ml előfőzött borsó
- 125 ml apró kockára vágott
- előfőzött sárgarépa
- 80 g franciásan vágott előfőzött zöldbab
- 3 kockára vágott előfőzött burgonya
- 1 kockára vágott előfőzött fehérrépa
- 375 ml majonéz
- 15 ml citromlé
- 3 ml (mindből) só
- bors és paprika
- 6-8 megmosott római saláta levél
Elkészítés:
6 személyre: Egy tálban összekeverjük a homár húst, csirkét és a zöldségeket. A majonézt összekeverjük a citromlével és a fűszerekkel. Belekeverjük a salátába. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A salátaleveleket egy tálban körberakjuk. A salátát a közepébe kanalazzuk. Tálaljuk.
Hasonló receptek
Zöldbabsaláta, kefirrel
Saláta, Könnyű
Vesebetegség, Májproblémák, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Waldorf saláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Almás kukoricasaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes