Egyszerű marhasült
Hozzávalók:
- 6-7 szelet
- ujjnyi vastag marhafelsál
- 1 nagy fej fokhagyma
- só
- bors
- majoránna
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk. Forró olajban hirtelen megsütjük mindkét oldalát, csak éppen hogy megkapja, majd megszórjuk a majoránnával és felöntjük egy kis vízzel. A fokhagymát karikázzuk, rászórjuk a húsra, majd lefedjük és mérsékelt tűzön pároljuk, míg a hús meg nem puhul. (Időnként öntsünk alá egy kis vizet, nehogy leégjen, de mindig csak keveset!) Elég sok idő kell neki, de finom szaftos, könnyű sült lesz belőle. Köretként burgonyapüré vagy petrezselymes burgonya illik hozzá.
Hasonló receptek
Máj egészben
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Ánizsos csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Szárnyas cukkini
Húsétel, Könnyű
Allergia, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes